Sharing Perspectives Foundation

Internationale vraagstukken los je niet in je eentje op. Gelukkig maar

Sharing Perspectives Foundation is een stichting die studenten en academici wereldwijd digitaal verbindt om samen socio-politieke thema’s te onderzoeken. Multitude werkt sinds 2012 met SPF. We ontwerpen campagnes en omgevingen voor onderwijsprogramma’s en ontwikkelen strategieën voor online zichtbaarheid. Ontwerpoplossingen volgen de missie van SPF om internationale en interculturele dialoog te bevorderen.

Omdat internationale discussies het beste van alle kanten kunnen worden bekeken.


SluitenMeer lezen

Sharing Perspectives Foundation is een stichting (non-profit NGO) die studenten en academici over de hele wereld online bij elkaar brengt. Om samen actuele socio-politieke thema’s te bespreken en onderzoeken vanuit verschillende perspectieven. Deelnemers aan de onderwijsprogramma’s kunnen een wekelijks schema van videocolleges, live discussiegroepen en interactieve opdrachten volgen. Omdat het programma volledig online te volgen is, wordt interculturele uitwisseling optimaal ondersteund. Lokale en persoonlijke perspectieven en ervaringen kunnen zo direct worden gedeeld.

De missie van SPF is om internationale, interculturele dialogen te faciliteren en verschillende perspectieven te betrekken in actuele, wereldwijde crises. Om het platform zo open mogelijk te maken voor de beoogde internationale community, toont de homepage een intuïtieve taalswitch, die zowel Arabische als Engelse menu-items laat zien. Omdat de website van links naar rechts en van rechts naar links gelezen kan worden, is de lay-out gecentreerd om beide stijlen te ondersteunen. De gehele website is geoptimaliseerd voor verschillende schermgroottes en zowel geavanceerde als oudere computersystemen. De visuele identiteit creëert een professionele omgeving die het virtueel en intercultureel leren stimuleert.