Kiezen voor Werk
Bekijk video

Laat vrouwen op eigen benen staan

In Nederland is de helft van de vrouwen niet economisch zelfstandig. Dat moet en kan anders. Voor landelijk emancipatieprogramma Kiezen voor Werk ontwierpen we alle lesmaterialen en tools waarmee vrouwen op eigen kracht hogerop kunnen komen. Om zoveel mogelijk vrouwen te laten deelnemen, ontwikkelden we een website waar het hele programma gratis te volgen is.

In Nederland is de emancipatie wel zo’n beetje voltooid. Meisjes en vrouwen doen het hartstikke goed op scholen en universiteiten. Toch?


SluitenMeer lezen

Op papier zijn mannen en vrouwen gelijk, maar toch is bijna de helft van de vrouwen in Nederland niet economisch zelfstandig. En dat is problematisch. Want vrouwen die financieel niet op eigen benen kunnen staan, zijn kwetsbaar en lopen een hoger risico op armoede. Voor veel vrouwen wegen culturele normen en vooroordelen onbewust mee in hun keuze om wel of niet te werken. Slechts een kwart van de vrouwen in Nederland werkt voltijd, en maar 2,6% van de meisjes denkt dat ze later een fulltime baan heeft. Dat moet en kan anders.

Diversion ontwikkelde daarom Kiezen voor Werk: een programma dat vrouwenorganisaties helpt vrouwen op eigen benen te leren staan. Met Kiezen voor Werk worden vrouwen bewust gemaakt van hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ze krijgen een steuntje in de rug waardoor ze op eigen kracht hogerop kunnen komen. Door heel Nederland leren deelneemsters waardevolle gesprekstechnieken toepassen, een financiële planning maken en hoe ze hun ambities waar kunnen maken.

Op kiezenvoorwerk.nl heeft Multitude het programma ontworpen en ontwikkeld, zodat zoveel mogelijk vrouwen (gratis) het programma kunnen volgen. Kiezen voor Werk is ontwikkeld door Diversion, in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Nibud en Instituut GAK.

Lees meer over de programma's van Diversion in ons interview met Femke Pluymert.