House of Skills

Welke vaardigheden vraagt het werk van de toekomst?

Veranderende banen, nieuwe banen: de arbeidsmarkt is constant in beweging. Om te zorgen dat er aansluiting blijft tussen vraag en aanbod, moeten werkgevers én werknemers of werkzoekenden zich blijven ontwikkelen. House of Skills richt zich precies op deze verbinding, tussen werkgevers, brancheorganisaties, kennisinstellingen en werknemers in de Metropoolregio Amsterdam. In plaats van diploma’s ligt de nadruk bij House of Skills op het vaststellen van vaardigheden die (potentiële) werknemers in huis hebben en door werkgevers wordt gezocht. Nu en in de toekomst.

De arbeidsmarkt is volop in beweging.


SluitenMeer lezen

En dat vraagt om een dynamische visuele identiteit. Omdat House of Skills een langlopend programma is met een verscheiden publiek hebben we een visuele identiteit ontwikkeld die flexibel in te zetten is. Het logo is een verwijzing naar de blokken waar je als kind mee speelt. Het plaatsen van de juiste blokken in de juiste opening is een van de eerste skills die je leert. Deze ‘toolkit’ is elementair toe te passen en in combinatie met de eigentijdse, frisse kleuren kunnen we altijd een uiting creëren die in het oog springt, zoals bijvoorbeeld out of home campagnes, de gloednieuwe website en explainer video’s.

Om ervoor te zorgen dat werknemers gemakkelijker in contact komen met adviseurs ontwikkelde House of Skills ‘De Werkvloer’. Op de eerste verdieping van de Openbare Bibliotheek Amsterdam is een educatieve omgeving ingericht waar je meer kan ontdekken over de transitieopgaven en welke kansen daar liggen voor jou als werknemer. Zoals bijvoorbeeld de energietransitie, ontwikkelingen in de zorg, of de verduurzaming van Amsterdam. Daarnaast zijn er op De Werkvloer gratis loopbaanadviezen te volgen. In samenwerking met ExpoSpaces ontwierpen we deze toegankelijke en interactieve plek.