House of Skills

Welke vaardigheden vraagt het werk van de toekomst?

Veranderende banen, nieuwe banen: de arbeidsmarkt is constant in beweging. Om te zorgen dat er aansluiting blijft tussen vraag en aanbod, moeten werkgevers én werknemers of werkzoekenden zich blijven ontwikkelen. House of Skills richt zich precies op deze verbinding, tussen werkgevers, brancheorganisaties, kennisinstellingen en werknemers in de Metropoolregio Amsterdam. In plaats van diploma’s ligt de nadruk bij House of Skills op het vaststellen van vaardigheden die (potentiële) werknemers in huis hebben en door werkgevers wordt gezocht. Nu en in de toekomst.

Skills als bouwstenen voor de arbeidsmarkt


SluitenMeer lezen

Persoonlijke, professionele ontwikkeling bestaat niet alleen uit het behalen van een papiertje. In plaats van te kijken naar opleidingen diploma’s, richt House of Skills zich op de vaardigheden die iemand heeft en hoe deze aansluiten op de arbeidsmarkt. Deze ‘bouwstenen’ vormen het uitgangspunt voor het logo en de huisstijl voor House of Skills.

Met elementaire, geometrische vormen kunnen creatieve en steeds complexere structuren worden gemaakt, net zoals onze skills zorgen voor nieuwe mogelijkheden en ingangen. Deze ‘toolkit’ kan gebruikt worden voor verschillende digitale en gedrukte uitingen, zoals out-of-home-campagnes, de gloednieuwe website en instructievideo’s, maar is ook toegepast in De Werkvloer, een educatieve omgeving in de Centrale OBA, waar werknemers en werkzoekenden in contact kunnen komen met adviseurs van House of Skills. De flexibele en frisse visuele identiteit voor House of Skills sluit hiermee aan bij de continue groei en ontwikkeling van de arbeidsmarkt.