WOMEN Inc.

Gendergelijkheid moet de norm zijn, niet de uitzondering

WOMEN Inc. viert dit jaar hun 15-jarig jubileum. Dat verdient een nieuwe én betere website! We zorgden voor een groter, informatiever en mooier online platform waarmee WOMEN Inc. nog beter kan vechten voor gelijke rechten. Want anno 2020 spelen gender en sekse nog steeds een rol in de kansen die je krijgt.

De inclusieve samenleving waar WOMEN Inc. voor strijdt heeft een digitale 'brave space' nodig om samen te komen, te leren, en om zich in te zetten voor urgente thema’s. Met contrastrijke kleuren, krachtige typografie en intelligente illustraties is deze nieuwe thuisbasis toegankelijk en intuïtief. We hielpen WOMEN Inc. om een nieuwe weg in te slaan met een volwassen, krachtig en professioneel platform. Van nieuwsgierige nieuwkomers naar doorgewinterde feministen: op womeninc.nl kan iedereen met maatschappelijke thema’s aan de slag in zijn/haar/x eigen leven.

Een digitale thuisbasis die een inclusieve samenleving versnelt


SluitenMeer lezen

WOMEN Inc. strijdt voor gelijke rechten voor iedereen, ongeacht gender en sekse. Is dat nog nodig? Zeker weten. In 2003 zei minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Aart Jan de Geus, dat het kabinet geen geld meer hoefde vrij te maken voor emancipatie. Zat hij er even naast. Want wist je dat vrouwen in hun hele carrière €300.000 minder verdienen dan mannen? En dat hart- en vaatziekten bij vrouwen vaker worden gemist, omdat de gezondheidszorg vooral is gebaseerd op het mannenlichaam? Dat is nog maar een fractie van de zaken waar WOMEN Inc. actie voor voert. Met hun campagnes, onderzoek en trainingen dragen ze direct bij aan een inclusieve samenleving, waar het niet uitmaakt of je als man of vrouw wordt geboren.

Fotografie door Robin de Puy in opdracht van WOMEN Inc.