Voor de verschilmakers van morgen, recht uit ons hart

augustus 10, 2020

Een paar jaar geleden besloten we om alleen nog maar voor bedrijven en organisaties te gaan werken die een positieve impact maken. We wilden toen ook specifiek ruimte geven aan beginnende initiatieven met een goed idee, maar die nog geen budget hebben voor branding en ontwerp. Met MultiDay helpen we hen op te starten. Daarom werken we 1 vrijdag per maand met het hele team, pro bono, voor de verschilmakers van morgen.

Wat doen we op zo’n dag?
We beginnen MultiDay altijd met een gezamenlijk ontbijt met (chocolade)croissants en verse jus. Nadat we kort onze weekendplannen hebben besproken, volgt vaak een kick-off, brainstormsessie of workshop.

Waar werkt iedereen aan?
We werken zoveel mogelijk samen aan websites, campagnes, visuele identiteiten, content en animaties. Het liefst werken we samen in sprints zodat we aan het einde van de dag een volledig product of prototype kunnen afronden. Dat maakt MultiDay elke keer weer spannend, op een leuke manier!

Voor wie werken we pro bono?
We werken bijna altijd wel aan een opdracht voor OpenEmbassy, dat is een van onze MultiDay-opdrachtgevers van het eerste uur. Andere opdrachtgevers zijn: het Klimaatmuseum, Stadslab en Ginkyo. Daarnaast werken we ook aan ons eigen duurzaamheidsplatform Het Nieuwe Normaal (ja, die naam hadden we al!), waar we binnenkort meer over kunnen vertellen.

Waar zijn we op dit moment mee bezig?
We hebben de afgelopen MultiDay helemaal gewijd aan de branding van Grootouders voor het Klimaat – één van onze laatste projecten voor MultiDays. De Grootouders kun je eigenlijk zien als de Extinction Rebellion van de senioren; ze willen een leefbare wereld achterlaten voor hun kleinkinderen. Zo mooi, integer en noodzakelijk. We zijn supertrots dat we mogen bijdragen aan een project met een impact als deze. De komende tijd zullen we hun branding dan ook blijven ontwikkelen. We hebben nu al zin in de volgende MultiDay!

Hoe ervaren wij MultiDay?
MultiDay inspireert en er hangt altijd een hele relaxte, energieke sfeer. Op MultiDay doen we natuurlijk hetzelfde werk als tijdens de rest van de week, maar het voelt als een speciale dag waarop we ons compleet kunnen richten op een paar projecten. Hierdoor is er meer creatieve ruimte voor inspirerende ideeën en nieuwe inzichten. Geen telefoontjes of mailtjes, maar volledige focus! Zo ontwikkelen we op MultiDay niet alleen mooie dingen voor verschilmakers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar ook onszelf op creatief vlak. Win-win!

Ken jij een verschilmaker die wel een steuntje in de rug kan gebruiken?

Mail Rozemarijn!