Op studiotrip naar Dordrecht en Rotterdam!

december 8, 2021

Bij Multitude laten we ons graag inspireren. Door de natuur of door bijzondere pioniers in de nieuwe economie, maar ook door elkaar! Meng deze ingrediënten samen en je krijgt Multitudes studio trip. Dit jaar konden we nog net op tijd met het hele team samenkomen en hebben we de steden Dordrecht en Rotterdam bezocht.

In Dordrecht gingen we langs bij Sterrenwacht Mercurius in het Biesbosch. Hier kregen we uitleg over ruimtevaart, weer- en sterrenkunde. Helaas konden we geen kijkje meer nemen door de imposante telescoop, maar dat maakte de aanwezigheid van de grootste meteoriet van Europa helemaal goed.

De volgende dag begon met een inspirerende sessie gebaseerd op MBTI/16-personalities type. Op een open manier leerden we elkaars sterke kanten en valkuilen kennen. Met deze vernieuwde inzichten op zak stapten we in de waterbus naar Rotterdam, waar we meerdere inspirerende locaties bezochten.

Heb je als kind wel eens gezwommen in het grote Tropicana zwembad? Dan zal het je misschien verbazen dat het inmiddels is omgetoverd tot een “Blue City”, gebaseerd op de blauwe/circulaire economie. Dit idee, gebaseerd op het boek van Gunter Pauli, gaat over een economie waarin eigenlijk geen ‘afval’ bestaat. Sterker nog, het afval van de een, is de grondstof voor een ander. In deze Blue City zit een community van inspirerende bedrijven die circulair zijn ingericht. Bijvoorbeeld Rotterzwam, dat koffiedik uit cafés in Rotterdam verzamelt om als voeding voor oesterzwammen te kunnen gebruiken. Of Fruitleather, dat ‘mislukt’ fruit gebruikt om leer-achtig materiaal te produceren voor producten zoals schoenen of tassen. Een hele andere manier van denken, daar houden we wel van!

De volgende ochtend hoorden we bij de allereerste bezoekers van het Depot Boijmans van Beuningen. En wat was het bijzonder! Het voelde als een behind-the-scenes in een museum, en we wisten allemaal dat ons bezoek de eerste, maar niet de laatste keer was.

Na een bijzonder gezellig en inspirerend weekend zaten we weer allemaal tevreden terug in de trein. Op naar de volgende!

Ook voor verschilmakers werken?

Multitude is altijd op zoek naar nieuw talent. Wil je ook werken voor opdrachtgevers die werken aan een betere wereld? Laat ons weten waarom we ons werk nog beter kunnen doen met jou aan boord.

Bekijk vacatures