Op studiotrip naar Antwerpen!

januari 4, 2023

Tijdens onze jaarlijkse studiotrip gaan we op pad voor inspiratie, nieuwe perspectieven en uiteraard gezelligheid. Zo stappen we uit onze comfortzone en ontdekken we de nieuwste ontwikkelingen voor verschilmakers. Mét uiteraard een biertje zo nu en dan. Dit jaar aan de beurt? Antwerpen!

Na een volle trein reis – ‘het mag weer’ – en het huren van een Velo fiets, kwamen we aan bij het MoMu (Mode Museum) Café. Hier trapten we het weekend af door samen te brainstormen. In 2025 willen we werken voor alle SDG’s, en in deze sessie namen we onze eigen processen onder de loep. Hoe kunnen we de SDG’s nog meer onderdeel maken van onze werkwijze? Hoe kunnen we blijven vernieuwen terwijl we werken aan het verbeteren van de wereld? Een vraag die we elk jaar weer stellen.

Na de brainstorm gingen we op een Sustainability Walk, georganiseerd door het MoMu. Want zeg je Antwerpen, zeg je mode en zeg je Multitude, zeg je duurzaamheid. Mocht je nog denken dat de mode-industrie niet zo veel te maken heeft met duurzaamheid en (digitaal) design, dan brengt de Sustainability Walk daar snel verandering in. Want ook op het gebied van duurzaamheid blijft de mode-industrie zich continu vernieuwen. De Walk gaf ons een nieuw perspectief op Antwerpen, en we kregen een uniek inkijkje in archiefmateriaal uit de MoMu bibliotheek. Fashion tip? Neem eens een kijkje op de website van modeontwerper Alexandra Jacmin, die prachtige items maakt van gerecycled denim.

De volgende dag gingen we door naar het Museum van Hedendaagse Kunst. Door de vernieuwende expositie “Museum in Beweging” zagen we hoe het MHKA de toekomst van het eigen museum onderzoekt. Welke kunstenaars en kunstwerken horen daarbij? Zo zagen we kunst die representatief was voor het verleden het heden en de toekomst. We kunnen je er natuurlijk wel meer over vertellen, maar waarom neem je niet zelf een virtueel kijkje? Na een heerlijke lunch bij de Wasbar zaten we alweer terug op de trein naar huis.

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Ook voor verschilmakers werken?

Multitude is altijd op zoek naar nieuw talent. Wil je ook werken voor opdrachtgevers die werken aan een betere wereld? Laat ons weten waarom we ons werk nog beter kunnen doen met jou aan boord.

Bekijk vacatures