Maak kennis met Samke!

Samke Ontwerpstagiair zit op de bank
april 5, 2022

Halverwege februari werd ons team aangesterkt met niet één, niet twee, maar drie nieuwe stagiairs. We hebben hiervoor zelfs verder gekeken dan de Nederlandse grens, want ontwerp stagiaire Samke komt uit België! Hoe bevalt de stage tot nu toe en wat heeft ze al geleerd? Samke vertelt erover in ons interview met haar.

Welkome Samke, helemaal uit België! Kan je wat meer vertellen over je achtergrond en hoe je bij ons terecht bent gekomen?
“Ik studeer visual design in Gent en zit in het laatste jaar. In deze studie kan je verschillende richtingen opgaan, zoals illustratie, digitaal, grafisch of reclame. Bij illustratie illustreer je bijvoorbeeld stripverhalen, bij grafisch ontwerp je onder andere posters en bij reclame ontwikkel je meer concepten. Ik zit zelf in de richting grafisch, ik hou ervan om eigenlijk zo snel mogelijk aan de slag te gaan met mijn ideeën. In mijn derde jaar besloot ik een stage te doen, het liefst in het buitenland. Toen ben ik flink wat research gaan doen, en uiteindelijk vond ik jullie via een website met design studios over de hele wereld. De kleur van jullie website – koningsblauw – sprak me meteen aan, ik gebruik deze kleur ook vaak in mijn eigen ontwerpen. Ook wilde ik graag werken bij een jong bedrijf, met meerdere designers waar ik van kon leren. Daarnaast las ik over jullie waarden en sustainability goals, dat vind ik heel belangrijk. Ik heb onder andere namelijk gewerkt in de kledingzaak van mijn broer, een sustainability brand.”

Vanuit school naar werk kan een flinke overgang zijn. Wat zijn de verschillen die je tot nu toe zijn opgevallen?
“Er is inderdaad veel verschil! Ik merk dat het geven van feedback heel anders gaat. Bij ons op school focussen ze vaak op de negatieve punten van mijn ontwerpen, hier is het veel opbouwender. Zo krijg ik meer 1-op-1 begeleiding, en dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Daarnaast maak ik dingen die ook echt gebruikt gaan worden. Op school maak je dingen die je soms nooit meer terugziet. Ik was in het begin wel bang dat ik hier echt als ‘stagiair’ behandeld zou worden, wat ik soms wel terug hoor van medestudenten, maar ik voel me eigenlijk gewoon onderdeel van het team. Dat zegt mijn stagebegeleider Feya bijvoorbeeld ook, het fijne gevoel wat ik bij jullie had werd meteen bevestigd.”

Wat hoop je aan het einde van deze stage te hebben geleerd?
“Ik krijg op het moment veel verantwoordelijkheid maar met goede begeleiding, dat is heel fijn. Zo leer ik nu al dat ik vaker om feedback kan vragen om sneller door het proces heen te gaan. Op school laat je vaak pas iets zien als het af is, maar hier leer ik tijdens het ontwerpen al om feedback te vragen. Ook heb ik hier geleerd hoe je een presentatie goed moet opbouwen. Bij mijn studie word ik daar een beetje vrij in gelaten – en doe ik soms maar wat – hier leer ik precies hoe ik dat kan aanpakken.”

Fijn dat je er bent Samke!

Ook voor verschilmakers werken?

Multitude is altijd op zoek naar nieuw talent. Wil je ook werken voor opdrachtgevers die werken aan een betere wereld? Laat ons weten waarom we ons werk nog beter kunnen doen met jou aan boord.

Bekijk vacatures