Ethisch verantwoord en sociaal werkgeverschap

Strategy Director David de Zwart met een wolkje en nummer 1
december 15, 2021

Bij Multitude werken we graag aan de weg naar de nieuwe economie. Voor ons betekent dat niet alleen kiezen voor missiegedreven opdrachten en opdrachtgevers, maar ook ethisch verantwoord en sociaal werkgeverschap. Een holistische benadering – waarbij werkgevers zowel intern als extern impact proberen te maken – hoort bij een B Corp certificering. Co-founder en strategic director David de Zwart bekommert zich daarom dagelijks over het welzijn van alle collega’s bij Multitude. De komende tijd neemt hij je in deze column mee in de laatste ontwikkelingen en inzichten die hij doet op het gebied van verantwoord werkgeverschap. Deze keer gaan we dieper in op het stimuleren van mentale gezondheid, met onder andere platformen zoals Simplicate en OpenUp.

 

“Allereerst proberen we bij Multitude altijd te kijken hoe we een goede gezondheid in het algemeen kunnen stimuleren. Daarom regelen we op kantoor bijvoorbeeld dat iedereen goed zit – met grote schermen en ergonomische bureaustoelen – en staat er iedere dag een gezonde, vegetarische lunch van onze opdrachtgever Marqt klaar. Thuis proberen we iedereen zoveel mogelijk hetzelfde te bieden, alhoewel ik merk dat het belangrijk is je als werkgever proactief op te stellen. Niet iedereen is zich altijd even bewust van de valkuilen van thuiswerken – ook wij niet – dus daar blijven we scherp op.

Daarnaast proberen we stress zoveel mogelijk te beperken. Werken voor impactgedreven organisaties geeft namelijk veel energie, maar is geen magische oplossing voor te hard werken. Zo houden we met het programma Simplicate onze uren bij. Natuurlijk helpt urenregistratie bij het maken van de juiste offerte voor opdrachtgevers, maar het geeft ons ook inzicht in de daadwerkelijke uren die werknemers nodig hebben. Hierdoor kunnen we op tijd inchecken wanneer een collega (onbewust) te hard werkt of vaak overwerkt. Bovendien meten we dit jaar iedere 3 maanden via een survey hoe ieders work-life balance is. Als we daarin grote uitschieters zien, kunnen we op tijd reageren. Dit doen we ook in reguliere 1-op-1’s met collega’s. We vragen of iemand lekker in zijn of haar vel zit, en wat we kunnen doen om daar iets aan bij te dragen.

Laatst zijn we een samenwerking gestart met OpenUp. Dit is een laagdrempelige manier voor werknemers om – helemaal buiten je werkgever om – in contact te komen met experts die kunnen helpen bij het bevorderen van mentale gezondheid. Bij Open Up werk je met erkende psychologen die je dagelijkse oefeningen bieden, waarmee je werkt aan duurzame verandering.

Uiteindelijk is het fijn als collega’s zich goed voelen en lekker in hun vel zitten. Als werkgever dragen we daar graag aan bij.”

Heb je tips over goed werkgeverschap, of wil je meer weten over onze B Corp certificering?

Stuur David een bericht!