Spaces

Grijs kantoor? Liever een inspirerende werkplek

Tien jaar geleden had nog niemand van coworking gehoord, maar toen in de crisis het ene na het andere grijze kantoorpand leeg kwam te staan besloot Spaces er creatieve werkplekken van te maken. Sindsdien heeft Spaces meer dan 155 locaties wereldwijd geopend, en is de pionier van het nieuwe werken uitgegroeid tot internationale marktleider.

Om hun tienjarig jubileum te vieren maakten we een feestelijke publicatie en een online campagne die Spaces' visie op werken viert. We verzamelden fotografen, illustratoren en contentmakers om de mensen, de plekken, en het werk dat gedaan wordt bij Spaces tot leven te laten komen. De publicatie is wereldwijd verspreid, en de internationale website met bijbehorende online campagne zet elementen uit het boek strategisch en interactief in om nieuwe leden te werven.

We maken gebruik van elke vierkante meter in een pand, in tegenstelling tot de megalomane receptielobby's van vroeger. Het is veel efficiënter om met z'n allen een gebouw te delen – en leuker, zo ontstaat interactie.

Frederique Keunig mede-oprichter Spaces

Illustraties: Maaike Besseling