OpenEmbassy
Bekijk video

Je leven opbouwen in een nieuw land: waar begin je?

Nederland staat voor een grote uitdaging: tienduizenden statushouders moeten een plaats krijgen in onze maatschappij. Dat betekent meedoen op economisch en sociaal gebied en zorgen dat al deze mensen hun leven zo snel mogelijk weer kunnen oppakken. Deze integratie vraagt inzet van statushouders en de overheid, maar ook de rest van de samenleving kan een steentje bijdragen. Om dit proces te ondersteunen, richtte Renée Frissen OpenEmbassy op: de online helpdesk voor nieuwkomers. Multitude ontwikkelde de visuele identiteit voor het platform.

OpenEmbassy koppelt nieuwkomers aan Nederlanders en vragen aan antwoorden


SluitenMeer lezen

Een leven opbouwen in een nieuw land is ingewikkeld. Het pad van integratie ligt voor iedereen anders en is niet zomaar uitgestippeld. Daar komt veel uitzoekwerk bij kijken; werk waar veel Nederlanders goed bij kunnen helpen. Daarom is OpenEmbassy ontwikkeld: een plek waar statushouders worden ondersteund bij het opbouwen van hun leven in Nederland.

Via OpenEmbassy kunnen zij concrete vragen stellen over wonen, werken en studeren in Nederland. Betrokken vrijwilligers helpen met het beantwoorden van deze vragen zodra zij tijd hebben, zodat iedereen zo snel mogelijk met succes een plek kan vinden in de Nederlandse samenleving.

OpenEmbassy draait om passende en pragmatische ondersteuning van statushouders. Wij vertaalden dit naar een visuele identiteit die dat uitstraalt. De heldere vormgeving en communicatietechnologieën die aansluiten bij de verschillende doelgroepen optimaliseren de doelstellingen van de organisatie.

Lees meer over OpenEmbassy in ons interview met oprichter Renée Frissen. 

Doordat ik vanaf de start met Multitude heb kunnen werken is OpenEmbassy een plek geworden die zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Daar ligt echt het succes in besloten, want wij hoeven weinig interventies te doen in hoe mensen elkaar vinden en helpen. Dat soort oplossingen hebben we nodig in het publieke domein.

Renée Frissen oprichter OpenEmbassy