MoneyWays

35.000 modaal, krijg je dat per week of per maand?

MoneyWays is het grootste landelijke schuldenpreventieprogramma voor jongeren. MoneyWays moet enerzijds gemeenten en scholen aanspreken, en anderzijds jongeren enthousiasmeren om met het programma aan de slag te gaan. Om beide doelgroepen te bedienen ontwikkelden wij een gloednieuwe branding, een volledige website en alle bijbehorende lesmaterialen.

Jongeren en geld: het gaat niet altijd goed.


SluitenMeer lezen

Op jonge leeftijd met geld om leren gaan voorkomt problemen in de toekomst. Daarom bestaat MoneyWays, hét landelijke financiële educatieprogramma van Nibud & Diversion. MoneyWays leidt betrokken jongeren op als peer educators, die lessen geven op honderden scholen in heel Nederland. Deze peer educators gebruiken hun eigen ervaringen om het gesprek in de klas op gang te krijgen. Taboes rondom schulden en financiële problemen worden zo op een laagdrempelige manier doorbroken. Al meer dan 1000 klassen hebben MoneyWays-lessen gekregen, maar het programma stond visueel nog niet op eigen benen.

Wij ontwierpen een rebranding die MoneyWays toegankelijk maakt voor jongeren, en professioneel voor partnerorganisaties. We hebben een visueel sterke en gebruiksvriendelijke website ontwikkeld, die gebruikers betrokken houdt en geïnteresseerden informeert en enthousiasmeert. Gemeentes, scholen, docenten en leerlingen kunnen nu makkelijker op de hoogte blijven en actueel lesmateriaal inzetten - ook als de peer educators weer weg zijn.

Het succes van MoneyWays komt voor een groot deel door de inzet van peer educators: door voorbeelden uit de praktijk te delen vanuit een gelijkwaardig perspectief komt de boodschap aan. Wij zetten het belang van deze verhalen en ervaringen centraal en vertaalden dit visueel door.

Lees meer over Diversion's onderwijsmethodes in ons interview met Femke Pluymert.