Multitude

Vorm voor verschilmakers: een manifest

Als we in de toekomst in een betere wereld willen leven, hebben we verschilmakers nodig. Dat zijn mensen en organisaties die zien dat iets beter, schoner of eerlijker kan, en dat verschil willen maken. In ons manifest ontdek je de domeinen waarin we actief zijn en hoe we onze rol als ontwerpbureau zien op weg naar een betere wereld.

Vorm voor het nieuwe normaal

Het is best vreemd: producten die biologisch, duurzaam of verantwoord zijn, krijgen een speciaal etiket. Maar normale producten krijgen niks. Dat roept vragen op: wat is eigenlijk normaal? En: wordt het geen tijd voor een nieuw normaal? Gelukkig is er iets moois gaande. Steeds meer bedrijven ondernemen verantwoord. Dankzij hen hebben consumenten een duurzaam alternatief, zoals biologisch voedsel, groene stroom of gerecyclede producten. Wij zien liever vandaag dan morgen dat verantwoorde producten en diensten de standaard zijn. We ontwikkelen visuele middelen die organisaties nodig hebben om vorm te geven aan het nieuwe normaal.

Vorm voor goede energie

Laten we eerlijk zijn; de economische ontwikkeling heeft ons land welvaart, stabiliteit en economische voorspoed opgebracht. Maar er is onvoorzichtig omgesprongen met de gevolgen voor het milieu. Nu de gevolgen voelbaar worden, roepen steeds meer mensen en organisaties dit een halt toe. Er wordt bewustwording gecreëerd, energie opgewekt uit duurzame bronnen en grondstoffen worden hergebruikt. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan een klimaatneutrale toekomst en geven vorm aan organisaties die de transitie naar schone energie versnellen.

Vorm voor onderwijsinnovatie

Leren is geen lineair proces. Het begint niet op school en het stopt niet als we met pensioen gaan. Leren is eerder een soms hobbelige weg die mensen hun hele leven bewandelen. De komst van het internet heeft leren een nieuwe dimensie gegeven; kennis kan sneller en eenvoudiger gedeeld worden met een grote of juist specifieke groep mensen. Er liggen mogelijkheden voor mensen om een leven lang te leren op een manier die bij hen past. We willen een rol spelen in deze ontwikkeling door vorm te geven aan organisaties en hun programma’s die onderwijs voor iedereen toegankelijk maakt.

Vorm voor cultuurvernieuwing

Cultuur verbindt, het helpt met het vormen van een frisse blik en laat mensen elkaar beter begrijpen. Maar in de eerste plaats is cultuur het vertellen van een verhaal. Hoe bereiken cultuurmakers een nieuwe generatie cultureel geëngageerde jongeren? Of jongeren die helemaal niet in aanraking komen met cultuur? Culturele instellingen kunnen met een crossmediale aanpak nieuwe doelgroepen bereiken. Wij maken vormgeving en initiëren oplossingen die cultuurmakers nodig hebben om een betekenisvolle relatie aan te gaan met een nieuwe generatie cultuurliefhebbers.

Multitude wil samen met haar opdrachtgevers positieve impact maken op de wereld waarin we leven. Het liefst zetten we samen met onze opdrachtgever een stip aan de horizon en delen we de verantwoordelijkheid voor het behalen van de doelstelling. We geloven dat een betere wereld mogelijk is en zien visueel ontwerp als de aanjager van de vooruitgang.

Wil jij samen met ons het verschil maken?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Stuur David de Zwart een email