Multitude

16 november

Op excursie naar verschilmakers: rode peperpils & zeewierburgers

Bij Multitude doen we ook buiten werktijd leuke dingen – we gaan naar The Next Web, bezoeken designfestivals, of we proberen een escaperoom de baas te worden. En elk kwartaal gaan we op excursie naar verschilmakers.

Gisteravond bezochten we Brouwerij De Zeven Deugden, waar mensen met een beperking speciaalbier brouwen. Directeur en meesterbrouwer Garmt Haakma liet ons verschillende soorten bier proeven, en leidde ons rond in de brouwerij en het proeflokaal.

Bij De Zeven Deugden werken mensen die op de gewone arbeidsmarkt geen baan kunnen vinden. Door autisme, hersenletsel of een andere handicap passen Garmts werknemers niet naadloos in een standaard werkomgeving. Maar in de Brouwerij bedenken ze voor elke uitzondering een passende oplossing. En daar komt bijzonder lekker bier uit voort, zoals pils met rode peper en limoen, onze favoriet.

We brouwen voor een niche, maar wel een hele mooie niche.

Garmt Haakma, meesterbrouwer & directeur Brouwerij De Zeven Deugden

Daarna brachten de chauffeurs van Taxi Electric ons terug naar Amsterdam-West. Bij The Dutch Weed Burger aten we zeewierkibbeling, seawharma en groene burgers met kimchi & soja. Al dat heerlijks wordt geteeld op de eerste zeeboerderij van Nederland; Zeewaar. Die houden we in gedachten voor een volgende excursie.

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Interview

Een interview met verschilmaker Laura van Rutten (Het Klimaatmuseum)

'Ik zie het klimaatprobleem vooral als een communicatieprobleem. Kennis an sich leidt niet tot gedragsverandering. Verhalen met emotie en verbeeldingskracht wel.'

Nieuws

Nieuw bij Multitude: Nelleke!

Nelleke studeert grafisch ontwerpen aan de WDKA in Rotterdam. Al tijdens haar sollicitatie verraste ze ons met haar maatschappelijke engagement. Zo leerde ze zichzelf basgitaar spelen, en richtte ze een band op die optrad tegen dierenleed.