Multitude

14 maart 2019

Op excursie naar verschilmakers: Aquaponics & afval eten

Bij Multitude doen we ook buiten werktijd leuke dingen – we gaan naar The Next Web, bezoeken designfestivals, of we proberen een escaperoom de baas te worden. En elk kwartaal gaan we op excursie naar verschilmakers waar we meer over willen weten.

Dit keer organiseerden Sanne & Lisa een bezoek aan Mediamatic en Instock. Gemeenschappelijke deler: afval eten. Ja, je leest het goed. Afval eten. En dat was hartstikke lekker.

Laten we beginnen bij Mediamatic, want daar experimenteren ze al sinds 2012 met Aquaponics. In een Aquaponics-systeem leven vissen van planten en vice versa – de vissen eten de planten, en in ruil daarvoor 'bemesten' ze de planten. Dat is nogal wat, want zo kun je complete stadskwekerijen inrichten met verschillende soorten vissen en planten. Tof toch? Dat gaat wat stappen verder dan de urban farming daktuinen die je nu veel ziet. 

Het bruggetje naar Instock is daarmee snel gemaakt, want ook daar gaan ze creatief om met afvalstromen. Instock is het eerste restaurant dat alleen kookt met ingrediënten die supermarkten anders weg zouden gooien. Dat is maar liefst een derde (!) van al ons voedsel. Inmiddels hebben ze meer dan een half miljoen kilo groenten gered, waar ze ontzettend lekkere gerechten – en bier! – mee maken. Je kunt bij Instock eten in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Hoe een Headless CMS jouw data toekomstbestendig maakt

Bij Multitude werken we graag met de laatste ontwikkelingen op het gebied van design, branding, copy, strategie én development. Zo gebruiken we bij het ontwikkelen van digitale producten steeds vaker een Headless CMS. Maar wat is dat precies?

Op excursie naar Verschilmakers: Project Bee Heroes 🐝 bij Kunstfort Vijfhuizen

Het hoogtepunt van elk kwartaal? Onze verschilmakersexcursie!