Multitude

31 januari

Multitalks #4

Op 25 januari organiseerden we een Multitalks over verkiezingen. Want op 21 maart was het weer zover: Nederland ging naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Voor er daadwerkelijk iets te kiezen valt ontstaat er vaak een mediastorm van debatten, headlines, nepnieuws, en - niet te vergeten - campagnes. Op lokaal niveau zal dat nog te overzien zijn, maar het is wel een mooie aanleiding om het over politieke beeldtaal te hebben. Want waarom zien onze stembiljetten eruit zoals ze eruitzien, welke oneliners blijven hangen (en welke niet), en hoe ziet een succesvol politiek portret eruit? Tijdens Multitalks #4 onderzochten we welke creatieve keuzes er in het politieke landschap worden gemaakt.

We nodigden de volgende sprekers uit:

Joost de Haas is onderdeel van het campagneteam van GroenLinks. Als ontwerper & strateeg werkte hij aan de visuals, copy & koers van de landelijke campagne in 2017. Joost vertelde over de ontwerpkeuzes die in de campagne zijn gemaakt, en hoe ze bijdroegen aan de GroenLinks beweging.

Kees de Klein is fotograaf en grafisch ontwerper. Zijn werk verscheen onder meer in Vogue, V Magazine, Dazed Digital, Wikileaks, MoMA PS1 New York en het Victoria and Albert Museum. Kees is naast een bevlogen beeldmaker ook een scherp beeldanalyticus. Tijdens Multitalks #4 liet Kees zien hoe politieke portretten geconstrueerd worden,

In Nederland past het (uitgevouwen) stembiljet nauwelijks in het stemhokje; in andere landen beïnvloedt het stembiljetontwerp soms zelfs de verkiezingsuitslag. Onze creative director Nick Topp liet zien hoe (on)duidelijk stemmen kan zijn.

De volgende Multitalk staat gepland voor 17 mei. Kom je ook? Stuur een e-mail naar rsvp@multitude.nu.

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Interview

In gesprek met verschilmaker Remco Boxelaar van Corporate Queer

‘Stel je eens voor, je bent een homoseksuele consultant en je moet voor je werk naar een land waar homoseksualiteit strafbaar is. Als je dit niet bespreekbaar kunt maken kunnen er echt gevaarlijke situaties ontstaan.’

Nieuws

Black Lives Matter: Update

Vorige maand beloofden we verbetering. Dit is waar we nu staan.