Multitude

13 oktober

Multitalks #3

Interessante thema’s verkennen we graag met mensen die er het fijne van weten. Tijdens Multitalks nodigen we ons netwerk uit om met ons van ideeën te wisselen. Hoe gaan andere disciplines om met maatschappelijke en commerciële trends? Wat werkt wel, wat niet, en hoe kunnen we van elkaar leren? Op 12 oktober organiseerden we de derde Multitalks rondom het thema 'grenzen'. Grenzen zijn actueler dan ooit en brengen allerlei dilemma’s met zich mee. We hebben te maken met een humanitaire crisis en oplossingen voor de problematiek zijn niet eenduidig. Maar wat kunnen we wél doen? Hoe kun je initiatief nemen vanuit je eigen vakgebied, of zelfs vanuit je luie stoel?

We nodigden de volgende sprekers uit:

Olfa Ben Ali lanceerde vorig jaar in samenwerking met KesselsKramer Re|Fuse magazine, een modeglossy waarin o.a. Ai Wei Wei en Blommers/Schumm samenwerken met vluchtelingen. Migratieproblematiek wordt vaak op een eenzijdige en eenvormige manier in beeld gebracht. Re|Fuse brengt hier verandering in, en zet de esthetiek van een modemagazine in voor een nieuwe manier van verhalen vertellen.

Renée Frissen richtte OpenEmbassy op, dé online helpdesk waar statushouders met hun vragen terecht kunnen. Hoewel er in Nederland veel aandacht en hulp voor asielzoekers is moeten mensen het grotendeels zelf uitzoeken als ze eenmaal een status hebben gekregen. Op openembassy.nl kunnen statushouders met hun vragen terecht. Vrijwilligers kunnen hen vanachter hun computer helpen met brieven van de gemeente, het schrijven van een CV en andere praktische zaken.

Naique Tanate en Jorik Houweling zijn mede-oprichters van The Good Shop, een advertising collectief dat hun ervaring en skills inzet voor non-profitorganisaties die niet de middelen hebben om een reclamebureau in te huren. Jorik: 'In gesprekken met collega’s en andere professionals kwam naar voren dat meer mensen de drive delen om iets goeds te doen voor een ander, alleen weten de meesten mensen niet waar ze moeten starten. Er is zo veel ontwikkeling op het gebied van liefdadigheid en vrijwilligerswerk om goed te doen, wij proberen deze creativiteit en energie samen te brengen.'

Hoe ziet een grens er precies uit? Onze creative director Nick Topp liet zien hoe we grenzen vormgeven, en wat de onderlinge hiërarchie is in de vormgeving van paspoorten.

De volgende Multitalk staat gepland voor 9 december. Kom je ook? Stuur een e-mail naar rsvp@multitude.nu.

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Interview

Koffie met... Anne!

Terug van weggeweest: Koffie Met!

Nieuws

Maak kennis met Amir!

Multitude breidt uit met een front-end developer.