Multitude

8 januari

Marqt doet niet mee aan de BTW-verhoging op groente en fruit

Dit jaar is de BTW op vers eten met 3% omhoog gegaan. Marqt berekent die prijsstijging als enige Nederlandse supermarkt niet door aan de consument. Met Tegen BTWeten in maakt Marqt zich sterk voor een gezonde voedselketen. 

 

Groente en fruit zouden juist goedkoper moeten worden, niet duurder, zeggen supermarkten, keurmerken en gezondheidsdeskundigen. Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar, en eet veel minder vers voedsel dan het Voedingscentrum aanbeveelt. Dat de prijsverschillen tussen junkfood en gezond eten steeds groter worden is daarbij een slechte ontwikkeling.

We zijn trots op onze samenwerking met Marqt, en hun strijd voor een eerlijke voedselketen. Wil je je ook inzetten? Voedselwaakhond Foodwatch heeft al ruim 100.000 handtekeningen tegen de BTW-verhoging verzameld. De petitie vind je hier.

Door deze maatregel worden ongezonde, goedkope producten, die vaak sterk bewerkt zijn, nog aantrekkelijker ten opzichte van gezonde producten. Daar zijn we het niet mee eens, dus stimuleren we de gezonde keuze. We vinden het belangrijk om daarin te investeren.

Joost Leeflang directievoorzitter bij Marqt

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Nieuws

Nieuw bij Multitude: Wessel!

Multitude breidt uit, en voor het eerst niet met een ontwerper. Wessel is namelijk content creative, en ondersteunt ons bij het maken van sterke communicatie.

Op excursie naar verschilmakers: Aquaponics & afval eten

Elke drie maanden gaan we op bezoek bij social enterprises waar we meer over willen weten.