Multitude

6 december

‘Maar hoe bereiken we mensen die geen smartphone hebben?’

We hebben het beroepsonderwijs keihard nodig. Diversion en de Gemeente Amsterdam richten hun pijlen daarom op mbo-ers met ambitie. In hun programma Made By 020 werken deelnemers van verschillende opleidingen, leerjaren en niveaus aan challenges – maatschappelijke uitdagingen waar de stad Amsterdam mee te maken heeft. Om hun challenges op te kunnen lossen gaan de teams op onderzoek uit bij bedrijven en organisaties.

In dat kader kwam Made By 020 bij ons langs om een workshop design thinking & ideation te volgen. We hielpen de deelnemers met het in kaart brengen van hun challenge, en met het toewerken naar een prototype van een goede oplossing. Na de workshop had elk groepje een uitgebreid plan de campagne uitgewerkt, en werd duidelijk wat er nog moest gebeuren ('wie kan Arjen Lubach bellen?') om de challenges met succes op te kunnen lossen. 

Op 16 januari worden alle oplossingen gepresenteerd op het eindevent van Made By 020 – we zijn superbenieuwd naar alle resultaten. 

Was je bij de workshop en wil je er over doorpraten? Stuur sanne@multitude.nl een mailtje!

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Interview

Een interview met verschilmaker Laura van Rutten (Het Klimaatmuseum)

'Ik zie het klimaatprobleem vooral als een communicatieprobleem. Kennis an sich leidt niet tot gedragsverandering. Verhalen met emotie en verbeeldingskracht wel.'

Nieuws

Nieuw bij Multitude: Nelleke!

Nelleke studeert grafisch ontwerpen aan de WDKA in Rotterdam. Al tijdens haar sollicitatie verraste ze ons met haar maatschappelijke engagement. Zo leerde ze zichzelf basgitaar spelen, en richtte ze een band op die optrad tegen dierenleed.