Multitude

20 februari

Koffie met... Liselot!

Bij Multitude zijn we niet alleen een hecht team, maar ook allemaal individuen met een eigen verhaal. Samen werken we aan de vooruitgang naar een mooiere en betere toekomst, en helpen we sterke, verantwoorde merken hun duurzame droom te realiseren. Maar waar komt deze passie vandaan? Wat zijn onze persoonlijke beweegredenen om bij Multitude te werken, en vooral, waar streven we naar?

Maak nader kennis met Multitude, door de ogen van één van de teamleden. De voorlopig laatste editie van onze wekelijkse koffierubriek, vandaag met onze ontwerpstagiaire Liselot.

Liselot's koffiemoment
Liselot’s favoriete koffiemoment:
sterke, zwarte koffie in de ochtend

Je loopt best vaak langs de koffiemachine, hoeveel koffies drink je op een dag? 
Houd je me in de gaten? Haha! Ik dronk eigenlijk niet zo vaak koffie, af en toe ééntje in een koffiebar. Totdat ik een koffiemachine kocht zodat mijn vriend bij mij thuis koffie kon drinken. En sindsdien drink ik zelf ook elke dag koffie. Hierdoor heb ik echt de wondere werking van cafeïne ontdekt.

Heb je een favoriet koffiemomentje?
De ochtend! Daarbij maakt het me niet zo uit wat voor koffie het is, als het me maar wakker maakt. Ik houd van lekkere sterke, zwarte koffie. 

Je woont en studeert in Groningen. Is het een groot verschil om nu een tijdje in Amsterdam te werken?
Groningen is echt een studentenstad, dus alles is ingericht op studenten. Amsterdam voelt wat dat betreft heel volwassen. Het ritme is het grootste verschil. Normaal gesproken moet (of kan) ik mijn dagen echt zelf inplannen. Daar komt dan ook wel bij kijken dat ik soms ‘s avonds nog in de bieb iets af zit te maken. Nu ga ik iedere dag naar Amsterdam met een doel en ‘s avonds ben ik dan ook echt vrij. Die scheiding tussen werk en privé vind ik wel heel fijn! Ik heb Amsterdam verder nog niet echt ontdekt, maar ik vind het al wel een fijn gevoel om dichterbij alles te zijn. Ik woon normaalgesproken op kamers in Groningen maar op het moment huur ik de kamer van een vriendin in Utrecht. Heel leuk om even een half jaar een andere omgeving te hebben.  

Waarom sprak een stage bij Multitude jou aan? 
Ik kwam er vrij snel achter dat ik het veel leuker vind om te werken aan projecten of opdrachten waar een goede gedachte achter zit. Toen kwam ik Multitude dus tegen op Instagram en was ik eigenlijk verrast dat er een ontwerpbureau bestaat dat in de bedrijfspropositie echt focust op die groep aanjagers die de wereld beter maken.

Hoe denk jij dat wij met branding bijdragen aan de missie van onze opdrachtgevers?
Als mens word je heel erg beïnvloed door alles wat je ziet. Wij kunnen met branding ervoor zorgen dat die verantwoorde aanjagers en duurzame verschilmakers opvallen tussen de rest, ook als ze nog niet zo bekend zijn. Ik denk dat we daar heel concreet aan bijdragen. 

Bij Multitude heb ik de mogelijkheid om te leren van mensen die al veel ervaring hebben binnen de wereld van design; mensen die echt weten waar ze het over hebben. Dat is super inspirerend.

Liselot Visser Ontwerpstagiaire

Hoe voelt het om als student ineens achter een bureau te zitten? 
Wat ik heel fijn vind tot nu bij Multitude is dat we echt samenwerken, dus dat ik ook snel feedback kan vragen aan collega's. Op de kunstacademie ben je vooral op jezelf aangewezen. Bij Multitude heb ik de mogelijkheid om te leren van mensen die al veel ervaring hebben binnen de wereld van design, mensen die echt weten waar ze het over hebben. Dat is super inspirerend! Ook het werken voor opdrachtgevers vind ik heel leuk. Ik ben gewend om alles zelf te mogen kiezen en doen, maar ik houd juist wel van het creëren binnen de regels van een bepaald kader. Ik moet nog wel even wennen aan de werkdruk. Ik kan nu niet zomaar meer te lang blijven hangen in het conceptuele, maar ik moet ook echt op tijd kunnen afleveren. Dat is even een omschakeling, maar ook een leuke uitdaging! 

We gaan waarschijnlijk rond mei weer op excursie met het team. Waar hoop jij dat het volgende verschilmakersuitje naar toe gaat? 
Ik vind zelf de voedselindustrie heel interessant. Bijvoorbeeld om te zien hoe iets wordt gemaakt, echt vanaf het land tot het verpakkingsproces bijvoorbeeld. Ik denk dat zoiets zien mensen pas echt bewust maakt van hoeveel energiebronnen en grondstoffen er eigenlijk nodig zijn om een eetbaar product te maken. 

Wat doe je het liefst in het weekend? 
Ik ben doordeweeks meestal heel druk dus het weekend gebruik ik echt om mijn sociale leven te onderhouden. Ik ben wel iemand die het liefst zoveel mogelijk dingen inplant. Ik eet graag elke avond samen met vrienden en ga dan het liefst daarna nog met iemand een drankje doen. Ik word er vrij onrustig van als ik twee hele lege dagen zie in mijn agenda, haha. Maar ik doe wel alles een stuk rustiger aan. Lekker uitslapen, en overal de tijd voor nemen. Tegenwoordig is druk zijn de norm, maar eigenlijk is dat een heel raar concept voor creatieve mensen, toch? Creativiteit komt in mijn ervaring vaak voort uit verveling. Als ik echt helemaal niets te doen heb, dan ga ik vaak schilderen, of iets ontwerpen. 

Dan moet het best wennen zijn om binnen een bepaald tijdsframe creatief te moeten zijn. Hoe ga je daarmee om?
Ja, daar moet ik wel even aan wennen. In Groningen deed ik overdag vaak andere dingen om dan ‘s avonds ineens vol inspiratie te zitten en een nacht door te halen. Nu moet het wel gewoon binnen de werkuren, dus die inspiratie moet je dan gewoon opwekken.

Denk je dat het binnen onze maatschappij zou werken als we een ander systeem zouden introduceren? 
Ik las laatst dat mensen per dag maar iets van 3 uur lang écht productief zijn. Maar toch is iedereen collectief meer gaan werken en daarom zijn ook alle prijzen zoveel omhoog gegaan. Ik denk dat het de maatschappij heel goed zou doen als we allemaal gewoon een stapje terug zouden nemen. 

Als je erover nadenkt dat de werkdruk in veel landen wel twee keer zo hoog ligt, zijn we in Nederland eigenlijk wel goed bezig, toch? 
Nederland staat volgens mij ook hoog op de lijst van de gelukkigste landen ter wereld. Bij Multitude werken de meeste mensen ook vier dagen. Ik denk dat we daar de norm van zouden moeten maken in de maatschappij. En dat mensen meer tijd moeten vrijmaken. Uiteindelijk denk ik dat familie, vriendschappen en andere betekenisvolle relaties belangrijker zijn dan werk. Het is misschien een cliché, maar te veel mensen beseffen zich dit pas op hun sterfbed. Ik voel me wel heel gezegend dat ik van iets creatiefs (hopelijk) mijn werk kan gaan maken, maar meer nog hoop ik gewoon dat ik gezond blijf. En dat ik mijn tijd kan spenderen met de mensen waarom ik geef. Hoewel, dat zeg ik nu wel… Maar misschien dat ik over een paar jaar wel ineens carrière wil gaan maken en heel rijk wil worden. Dat kan ik niet voorspellen, haha. 

Naast vrije tijd inbouwen, wat denk jij dat mensen zouden moeten doen om onze planeet een beetje beter en mooier te maken?
Oké, ik hoop dat dit overkomt zoals ik het bedoel. Ik denk dat mensen hun identiteit wat meer uit zichzelf moeten halen. We zijn door de jaren heen meer en meer gaan consumeren, en ik denk dat heel veel mensen het idee hebben dat consumeren gelukkig maakt. Dat is allemaal niet nodig. Je moet gewoon proberen een fijn persoon te zijn, voor jezelf en voor anderen. Ik bedoel dat allemaal niet zo zweverig, hoor. Dat is gewoon iets dat ik heb ontdekt in de laatste tijd, waar ik zelf dus heel erg op probeer te letten. 

Wat is jouw droombaan? 
Mijn droombaan ligt sowieso in de wereld van design denk ik. Misschien art director?

Zelfs als je alles kon kiezen in de wereld? 
Ja! Ik denk het wel. Misschien wel in combinatie met iets anders. De modebranche en muziekindustrie zou ik wel interessant vinden. Maar zeker grafisch ontwerp. Daarin heb ik echt mijn passie gevonden. 

Weet je al wat je gaat doen als je afgestudeerd bent? 
Ik weet niet of ik er al klaar voor ben om al de arbeidsmarkt op te gaan. Ik denk dat ik nog wel verder zou willen studeren, misschien filosofie of een andere leuke studie. Ik denk dat hoe ouder je wordt, hoe hoger de drempel is om weer te gaan studeren. Ik vind nog zoveel dingen interessant om te leren, dus dit zou wel het moment zijn.
Vroeger dacht ik altijd dat ik mijn leven voor een bepaalde leeftijd helemaal voor elkaar moest hebben. Nu kom ik erachter dat er niet zoveel haast achter zit en dat ik deze fase van mijn leven juist maximaal mag benutten om nieuwe indrukken op te doen, en er zo achter te komen op welke plek ik terecht wil komen.

Ook stage lopen bij Multitude?

Kom onze marketing/communicatie afdeling versterken!

Bekijk vacature

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Interview

In gesprek met verschilmaker Remco Boxelaar van Corporate Queer

‘Stel je eens voor, je bent een homoseksuele consultant en je moet voor je werk naar een land waar homoseksualiteit strafbaar is. Als je dit niet bespreekbaar kunt maken kunnen er echt gevaarlijke situaties ontstaan.’

Nieuws

Black Lives Matter: Update

Vorige maand beloofden we verbetering. Dit is waar we nu staan.