Multitude

22 juli

Black Lives Matter: Update

Vorige maand beloofden we verbetering. Dit is waar we nu staan.

Nick volgde een sessie bij Nadine Ridder om te leren hoe we als creatief bureau aan een inclusieve bedrijfscultuur kunnen bouwen, en welke stappen we daarvoor moeten zetten. De sessie was heel waardevol en op basis daarvan hebben we aan Nadine gevraagd om ons als team te komen trainen zodat we dit proces met elkaar kunnen vormgeven. 

Verder bezochten we de Black Archives om te leren over de Surinaamse geschiedenis en het koloniale verleden van Nederland. We bekeken de documentaire over het leven van Anton de Kom, en leerden over de vaak moeizame emancipatiestrijd van de Surinaamse gemeenschap.

Het begin is er, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Tegelijk doen we hard ons best om te lezen, luisteren en heel alert te zijn op onze eigen – en elkaars – blinde vlekken. Hoe diverser ons team is, hoe beter dat lukt. 

We kijken ook uit naar de feedback van onze nieuwe collega Amir die ons vanaf volgende maand komt versterken. Snel meer!

Ook een bijdrage leveren? Ga naar www.withuiswerk.nl voor waardevolle resources, podcasts, video’s, achtergrondartikelen en opiniestukken. Doneer aan Nederland wordt Beter of The Black Archives of laat je zien bij demonstraties.

Werk je bij een organisatie die strijdt voor diversiteit en inclusie, en kun je onze pro bono hulp goed kan gebruiken?

Neem contact op met Rozemarijn

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Interview

In gesprek met verschilmaker Remco Boxelaar van Corporate Queer

‘Stel je eens voor, je bent een homoseksuele consultant en je moet voor je werk naar een land waar homoseksualiteit strafbaar is. Als je dit niet bespreekbaar kunt maken kunnen er echt gevaarlijke situaties ontstaan.’

Interview

Aan het woord: Tessa Wernink, ondernemer

Business for Good inzetten: hear, hear! Maar wat betekent het precies? We gingen erover in gesprek met Tessa Wernink, mede-oprichter van Fairphone, Creatives for Climate en initiatiefnemer van de podcastserie What If We Get it Right.