Meet the team: Abel!

Abel Sebastia Ontwerpstagiair zit aan tafel
mei 10, 2022

Halverwege februari werd ons team aangesterkt met niet één, niet twee, maar drie nieuwe stagiairs. Daar zijn we de grenzen voor overgegaan, want ontwerpstagiair Abel komt uit Spanje! Hoe bevalt zijn stage tot nu toe en wat heeft hij al geleerd? Abel vertelt het in dit interview.

Welkom Abel! Kan je ons iets meer vertellen over jezelf en je achtergrond?
Ik studeer grafisch ontwerp en creatieve technologie in Valencia. Op school geven ze verschillende richtingen aan design in verschillende industrieën. Ik ben op een punt waar ik moet beslissen welke richting ik op wil gaan en waar ik me het meest comfortabel voel. Dat kun je goed uitproberen door met professionals te werken, zoals hier. Toen ik aan het studeren was wilde ik daarom graag een stage doen, het liefst buiten Spanje om me te verbreden. In Nederland wordt er veel vrijer en flexibeler gewerkt, in Spanje is het meer rigide en strikt. Ik leer veel over verschillende perspectieven, en absorbeer ideeën die ik toe kan passen in de toekomst.”

Wat heeft je geïnspireerd om design te studeren?
“Ik help graag andere mensen, en ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik daar met mijn werk  daar aan zou kunnen bijdragen. Maar ik realiseerde dat design mensen juist op een hele directe manier kan helpen. Met het juiste design kun je de wereld veranderen, want zo kun je ideeën aan mensen laten zien. Dat is wat mij aantrok in Multitude. Ik denk dat we dezelfde filosofie over design hebben, en ik vond de projecten waar jullie aan hebben gewerkt geweldig. Ik vind het leuk om editorial design te doen, maar ik vind identiteiten en animaties maken ook heel leuk. Conclusie… ik ben nog steeds aan het twijfelen, haha.”

Waar ben je tegenaan gelopen tijdens je stage dat je nog niet op school hebt geleerd?
“Het grootste verschil zijn de opdrachtgevers. Tijdens je studie ben je vrij om te doen wat je wilt, het eindresultaat is jouw keuze. Bij opdrachtgevers moet je naar hun wensen luisteren, en dingen aanpassen zoals zij het willen. Dat kan nogal stressvol zijn, maar ik leer terwijl ik werk. Ik wilde ook graag professioneler worden, dus ik leer meer samen te werken met collega’s. Ik praat en spar dagelijks met professionals, en dat is belangrijk om te kunnen groeien. Ik ben bijvoorbeeld een perfectionist, maar ik heb hier geleerd dat ik stapje voor stapje te werk moet gaan, anders word ik gek, haha.”

Zijn er nog andere dingen die je graag doet in je vrije tijd?
“Ik heb een podcast ontwikkeld met een medestudent. We vragen bekende designers uit Spanje om met ons te praten over hoe ze zijn begonnen en of ze advies hebben. Zoals ik al zei, ik help mensen graag en met deze podcast hoop ik dat een beetje te kunnen doen. ”

We zijn blij dat je er bent, Abel!

Ook voor verschilmakers werken?

Multitude is altijd op zoek naar nieuw talent. Wil je ook werken voor opdrachtgevers die werken aan een betere wereld? Laat ons weten waarom we ons werk nog beter kunnen doen met jou aan boord.

Bekijk vacatures