Multitude

15 October

Op excursie naar verschilmakers: notitieboekjes maken van afval en krekelburgers met bitterballen van paddestoelen

Bij Multitude doen we ook buiten werktijd leuke dingen – we gaan naar The Next Web, bezoeken designfestivals, of we proberen een escaperoom de baas te worden. En elk kwartaal gaan we op excursie naar verschilmakers waar we meer over willen weten.

In september stapten we op de fiets naar Amsterdam Noord voor een inspirerend bezoek aan The Upcycle, waar ze van afval toffe nieuwe producten maken. Zo begon het collectief ooit om van oude fietsen bureaulampjes te maken. Het ultieme doel? Om afval uit te laten sterven. Hoe wij daaraan bij hebben gedragen? Door van afgedankte plastic tasjes en oud briefpapier notitieboekjes te maken. Speciaal voor ons ontwikkelde The Upcycle een workshop waarbij wij werden uitgedaagd om weer geheel analoog te ontwerpen en het resultaat mag er wezen, al zeggen wij het zelf!

Niet ver van The Upcycle bezochten we een net zo inspirerende plek. Voor de meeste Amsterdammers welbekend, en ook buiten de hoofdstad heeft het stedelijk experiment De Ceuvel al heel wat roem verworven. Hier zijn oude woonboten met fundering en al op het zwaar vervuilde terrein geplaatst en verbouwd tot duurzame werkplekken. Het terrein is geheel zelfvoorzienend en het afval wordt op innovatieve manieren verwerkt. We aten er krekel burgers en bitterballen gemaakt van paddenstoelen die geteeld worden op koffieresten van LaPlace.

Wil jij ook vorm geven aan verschilmakers?

Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarin je samen met ons werkt aan sterke merkidentiteiten en digitale oplossingen voor progressieve organisaties?

Bekijk alle vacatures

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Done!

Thank you for your subscription.

Meer talks

Interview

Coffee with... Andrei!

...not to be confused with Andrea.

Event

Multitalks #6 about Code

Donderdag 27 september 2018 om 18.00 uur.