Multitude

8 January

Marqt doet niet mee aan de BTW-verhoging op groente en fruit

Dit jaar is de BTW op vers eten met 3% omhoog gegaan. Marqt berekent die prijsstijging als enige Nederlandse supermarkt niet door aan de consument. Met Tegen BTWeten in maakt Marqt zich sterk voor een gezonde voedselketen. 

 

Groente en fruit zouden juist goedkoper moeten worden, niet duurder, zeggen supermarkten, keurmerken en gezondheidsdeskundigen. Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar, en eet veel minder vers voedsel dan het Voedingscentrum aanbeveelt. Dat de prijsverschillen tussen junkfood en gezond eten steeds groter worden is daarbij een slechte ontwikkeling.

We zijn trots op onze samenwerking met Marqt, en hun strijd voor een eerlijke voedselketen. Wil je je ook inzetten? Voedselwaakhond Foodwatch heeft al ruim 100.000 handtekeningen tegen de BTW-verhoging verzameld. De petitie vind je hier.

Door deze maatregel worden ongezonde, goedkope producten, die vaak sterk bewerkt zijn, nog aantrekkelijker ten opzichte van gezonde producten. Daar zijn we het niet mee eens, dus stimuleren we de gezonde keuze. We vinden het belangrijk om daarin te investeren.

Joost Leeflang directievoorzitter bij Marqt

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Done!

Thank you for your subscription.

Meer talks

Event

Multitalks #6 about Code

Donderdag 27 september om 18.00 uur.

Event

Multitalks #5 about Diversity in campaigns

Donderdag 7 mei om 18.00 uur.